ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλή αύξηση κατώτατου μισθού το 2022 και νέα στρατηγική πανδημίας

08:55 - 04 Νοε 2021 | Πολιτική
Διπλή αύξηση κατώτατου μισθού το 2022 και νέα στρατηγική πανδημίας
Ειδήσεις έβγαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Τετάρτης (4/11), καθώς εξήγγειλε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022. Απέκλεισε το ενδεχομένο lockdown, λέγοντας πως η χώρα θα πορευτεί με εμβόλια και τεστ, ενώ επέμεινε στην άποψη ότι όταν προκηρύξει εκλογές, θα επιδιώξει την αυτοδυναμία.

Στο κομμάτι της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως "η οικονομία μας αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό σημαίνει παραπάνω χρήματα στις τσέπες των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας".

Για το ζήτημα της ακρίβειας βέβαια ο Πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει κάτι περισσότερο απ' όσα έχει ήδη εξαγγείλει με τις εκπτώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, αλλά αποκάλυψε την πρόθεση που υπάρχει για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού.

Εκτός δηλαδή από την ήδη ψηφισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1/1/2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως εντός του νέου έτους, θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν έδωσε βέβαια πληροφορίες για το πόση θα είναι η αύξηση, αλλά άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας  μέχρι τότε.

Πρέπει ακόμα να αναφέρουμε πως ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες.

Πανδημία

Στα της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα lockdown, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Ουσιαστικά, ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε τη στρατηγική της κυβέρνησης που πλέον δεν περιλαμβάνει αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα, αλλά βασίζεται κυρίως στους εμβολιασμούς και στα πολλά τεστ που θα γίνονται, κυρίως στους ανεμβολίαστους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι εκκλησίες εξαιρούνται από τα τεστ επειδή δεν είναι εύκολο να γίνουν έλεγχοι και όχι γιατί "φοβάται" να δυσαρεστήσει τους ιερείς. Επίσης απέρριψε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των σωμάτων ασφαλείας, λέγοντας πως δοκιμάστηκαν στους υγειονομικούς και δεν έφεραν αξισημείωτα αποτελέσματα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 04 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.