ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Καθησυχαστικός για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

14:32 - 08 Νοε 2021 | Πολιτική
Οικονόμου: Καθησυχαστικός για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
«Προφανώς και θα επιτάξουμε γιατρούς, εφόσον απαιτηθεί και είναι αναγκαίο» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση σχετικά με τις δραματικές στιγμές που καταγράφονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ενώ και στην Αθήνα, η εφημερία στο "Γεννηματάς" ήταν δραματική, με καταγγελίες για... δανεικά ράντζα από το Σωτηρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι «δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την ενίσχυση του ΕΣΥ, προσθέσαμε ήδη κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, θα προσθέσουμε και άλλες αναλόγως των απαιτήσεων, έχουμε εισαγάγει κίνητρα ώστε ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν το σύστημα, αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα θα υπάρξει επίταξη».

«Όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει ότι είναι άμεση η ανάγκη της επίταξης, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε στο βήμα αυτό όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν» ξεκαθάρισε. 

Όπως επισήμανε, στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. 9 στους 10 νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, αυτό δείχνει ότι μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός.

Περαιτέρω, σημείωσε ότι μετά την ανακοίνωση και την εφαρμογή νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους το περασμένο Σαββάτο και τους εκτεταμένους ελέγχους υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό εμβολιασμών από ανεμβολίαστους. «1 με 7 Νοεμβρίου υπάρχουν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την εσχάτη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημοσίας υγείας».

Από την περασμένη Παρασκευή, υπενθύμισε ο κ. Οικονόμου, άνοιξε η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση για τους άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη δεύτερη δόση και η πλατφόρμα για δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί 2 μήνες από την πρώτη 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για εκστρατεία υπερβολών, ψεμάτων και κατατρομοκράτησης πολιτών. «Όσοι φαντασιώνονται μια περίκλειστη κοινωνία προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην πατρίδα» τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε ειδικά τον κ. Τσίπρα «για τον ερασιτεχνισμό, την αναποτελεσματικότητα και την αφέλεια με την όποια διαχειρίστηκε όσες κρίσεις του έτυχαν να διαχειριστεί». 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 08 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.