ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Πανδημία απευθείας αναθέσεων ύψους 5 δισ. ευρώ

15:51 - 12 Νοε 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Πανδημία απευθείας αναθέσεων ύψους 5 δισ. ευρώ
H Ολομέλεια της Βουλής συζητά τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη λίστα Πέτσα και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, ενώ υποστήριξε πως μέσα σε 18 μήνες η κυβέρνηση έχει δώσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και ζήτησε αυτά να ελεγχθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έφτιαξε καθεστώς, δίνοντας λεφτά στα Μέσα για να τον λιβανίζουν»  και χαρακτήρισε «βαθιά ανήθικο αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο κόσμος φοβάται, δεν έχει να βγάλει το μήνα και εσείς στήσατε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου». Πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «ό,τι και να κάνουν πια τα media, η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει από την αντιπολίτευση τη δυνατότητά της για εξεταστικές επιτροπές, έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης από το Κίνημα Αλλαγής και πρόσθεσε: «Ελάτε στην επιτροπή να διευρύνετε την υπόθεση». «Δεν έχει νόημα η για επικοινωνιακούς λόγους αντεπίθεση της ΝΔ» σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ. «Είναι υποκριτικό να τίθεται αυτό το θέμα τώρα» είπε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ  για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού» μίλησε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25.

Πάντως, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι η χρονική επέκταση της έρευνας μπορεί να συμφωνηθεί όταν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 12 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.