ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιπλέον περιορισμοί για ανεμβολίαστους, τρίτη δόση για εμβολιασμένους-Τα νέα μέτρα

09:08 - 19 Νοε 2021 | Πολιτική
Επιπλέον περιορισμοί για ανεμβολίαστους, τρίτη δόση για εμβολιασμένους-Τα νέα μέτρα
Πέντε συμπληρωματικά μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με σημαντικότερο αυτό του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από επιπλέον δραστηριότητες, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης (19/11). Από την ερχόμενη Δευτέρα (22/11) οι ανεμβολίαστοι χάνουν το δικαίωμα να επισκέπτονται ακόμα και με τεστ εσωτερικούς χώρους, όπως θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια κλπ.

Εκτός δηλαδή από το ότι απαγορεύεται να μπουν στα καταστήματα εστίασης, πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι το μόνο... διαβατήριο και για άλλες δραστηριότητες. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα.

Οι ανεμβολίαστοι δηλαδή πλέον θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα σε σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα τροφίμων, στα φαρμακεία και στα ΜΜΜ, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να προσέρχονται με την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ (48 ωρών) σε ανοιχτούς χώρους εστίασης, αλλά και στις εκκλησίες.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.

πίνακας μέτρα κορονοϊός

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως από τις 13 Δεκεμβρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, εφόσον έχουν παρέλθει επτά μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 19 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.