ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Ενισχύουμε με 2,4 δισ. ευρώ την αυτοδιοίκηση

20:58 - 26 Νοε 2021 | Πολιτική
Βορίδης: Ενισχύουμε με 2,4 δισ. ευρώ την αυτοδιοίκηση
«Η προσπάθεια που καταβάλει το υπουργείο σε πολλά επίπεδα, είναι να μπορέσει να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια που κάνουν αντίστοιχα οι δήμοι. Η χρηματοδότηση προφανώς είναι ένα σημαντικό εργαλείο αυτής της συνολικής δουλειάς που κάνουμε».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα, ενώ επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση έχει καταφέρει και έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που καρκινοβατούσε, για να συνεχιστεί και να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα που η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε δει ποτέ.

Μιλάμε για ένα ποσό ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

Υπολογίζουμε ότι ενδεχομένως θα μπορέσουμε να το ενισχύσουμε περαιτέρω, γιατί μέσα από τη διαδικασία των εκπτώσεων θα καταφέρουμε να πετύχουμε περισσότερες απορροφήσεις, αλλά και γιατί με απόλυτους αριθμούς θα μπορέσουμε να βάλουμε κάποια χρήματα περισσότερα σε αυτό.

Το κρίσιμο που έχουμε να κάνουμε όλοι, είναι εμείς να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδοτική ροή και τη γρήγορη έγκριση των σχεδίων που υποβάλλετε. Η δική σας δουλειά είναι γρήγορα να μπορέσετε να σηκώσετε τις προκηρύξεις των έργων και να τα «τρέξετε».

Δίνω μεγάλη έμφαση στην απορρόφηση διότι για να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία εμείς και να είμαστε αξιόπιστοι στο να βρίσκουμε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, είναι σημαντικό το να φαίνεται ότι οι δομές μας έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν αυτά τα χρήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.