ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Πιθανό αυξημένο testing στις γιορτές-Νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών

12:45 - 16 Δεκ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Πιθανό αυξημένο testing στις γιορτές-Νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού μέσα στις γιορτές που θα αφορούν, όμως, αυξημένο testing, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη (16/12).

«Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή επικαιρότητα ξεκινώντας από την πανδημία. Προφανώς υπάρχει έντονη ανησυχία για την έπελαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του εμβολιασμού δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση, η οποία είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι τα πρώτα στοιχεία για την Όμικρον είναι ανησυχητικά. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων λόγω της νέας παραλλαγής, μίλησε για αυξημένο testing την περίοδο των Χριστουγέννων προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και να έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι πολίτες μέχρι να «χτυπήσει» η Όμικρον τη χώρα μας. 

Νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών και αγροτών

Παράλληλα, προανήγγειλε νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών για τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά και ειδικά μέτρα για τους αγρότες.

«Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και θα ζητήσουμε να εξεταστούν όλες οι επιλογές ώστε να γίνουν παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να προνοεί ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου και θα λάβει ειδική πρόνοια για τους αγρότες», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού. 

Όπως είπε ακόμα, στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν και ζητήματα τα οποία αφορούν στην εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρχει μια οριζόντια αντιμετώπιση φαινομένων εργαλειοποίησης του προσφυγικού. «Εξάλλου, η πατρίδα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τέτοιας κρίσης τον Μάρτιο του 2020 γι’ αυτό και παρέχει απόλυτη στήριξη στις βαλτικές χώρες, αλλά και στην Πολωνία που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα παρεμφερές φαινόμενο», διευκρίνισε. 

Τέλος, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη αυτονομίας της Ευρώπης στη λήψη αποφάσεων «ώστε να μπορέσει μόνη της να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα και να ευθυγραμμίσει την οικονομική της ισχύ με τις γεωπολιτικές της δυνατότητες».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 16 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.