ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεβεγιόν με rapid test για όλους- Το κόστος στους πολίτες

20:45 - 20 Δεκ 2021 | Πολιτική
Ρεβεγιόν με rapid test για όλους- Το κόστος στους πολίτες
Η κυβέρνηση φαίνεται πως σε συνεννόηση με τους επιστήμονες έχει λάβει την απόφαση για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους τις γιορτές. Το πιθανότερο σενάριο με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι να υπάρξει απόφαση για εφαρμογή του μέτρου μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το απόγευμα στο MEGA, επανέλαβε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η εισήγηση των επιστημόνων για την υποχρεωτικότητα του rapid test στην εστίαση και για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο, σημείωσε πως στόχος είναι να εφαρμοστεί μόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Λένε ότι πρόκειται για μία μετάλλαξη που θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της τόσο καλύτερα θα είναι”, είπε αρχικά.

Και συνέχισε: “Εξετάζουμε αυτό το έκτακτο και προσωρινό μέτρο, γιατί χρειαζόμαστε την εξασφάλιση ότι δεν θα νοσεί ο διπλανός μας, μέσα στον κλειστό χώρο που θα βρεθούμε. Θα γίνει για τη μέγιστη προστασία του ίδιου και των γύρω του”.

Νωρίτερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε αναφέρει επίσης πως το κόστος του τεστ θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες. Μένει να διευκρινιστεί αν θα αφορά συνολικά την εστίαση ή μόνο τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Επίσης, μένει να δούμε τι απόφαση θα ληφθεί και για τα ρεβεγιόν στα σπίτια. Το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει σύσταση για περιορισμένο αριθμό ατόμων και τουλάχιστον τη διενέργεια self test μικρών και μεγάλων.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:19 - 20 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.