ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κρούσματα φέρνουν ρεβεγιόν με μέτρα-Κρίσιμες συσκέψεις, κριτική της αντιπολίτευσης

19:52 - 28 Δεκ 2021 | Πολιτική
Τα κρούσματα φέρνουν ρεβεγιόν με μέτρα-Κρίσιμες συσκέψεις, κριτική της αντιπολίτευσης
Το νέο αρνητικό ρεκόρ ουσιαστικά "κλειδώνει" την απόφαση για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία, που αρχικά είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου.

Από το πρωί ο υπουργός Υγείας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκαναν σχετικές δηλώσεις, ποιυ άφηναν να εννοηθεί πως η κατάσταση πρέπει να επαναξιολογηθεί και πως τα μέτρα πρέπει να επισπευθούν.

Το γεγονός ότι τελικά τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τελικά τις 20.000 θεωρείται δεδομένο πως τα μέτρα ή έστω ένα μέρος τους θα εφαρμοστούν νωρίτερα.

Για το λόγο αυτό το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα, Στις 12 θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, η οποία πιθανότατα θα εισηγηθεί τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας να εφαρμοστούν νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου.

Αυτό προκύπτει και από τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο Μega το απόγευμα της Τρίτης (28/12).

«Πάει δύο χρόνια αυτή η ιστορία. Δεν υπάρχει απόφαση που να είναι ευχάριστη, όλες δημιουργούν προβλήματα και πλήττουν άλλους λίγο και άλλους πολύ. Η 3η δόση πάει καλά. Έχουμε το 88% του ενήλικου πληθυσμού εμβολιασμένο. Είμαστε σε περίεργη στροφή της πανδημίας. Αυτό το στέλεχος μεταδίδεται πιο γρήγορα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έχουμε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος να πάει ο ιός σε αυτές τις ηλικίες και να επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα είναι να δούμε πώς θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην Omicron να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι» επισήμανε, ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα, «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας, έτσι όπως εξελίσσεται».

Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα, για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε πως με την στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι.

Κριτική από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτίθενται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ατολμία. Σημειώνουν πως μόλις χθες ανακοινώθηκαν μέτρα για τις 3 Ιανουαρίου και σε λιγότερο από 24 ώρες αλλάζει η απόφαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, ενώ ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο σε δήλωσή του για κυβερνητικές παλινωδίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.