ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγουν τα σχολεία- Οι τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο

19:20 - 04 Ιαν 2022 | Πολιτική
Ανοίγουν τα σχολεία- Οι τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο
Με τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (4/1) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως «έχει τονιστεί η μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων», ενώ υποστήριξε πως οι επιστήμονες είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως με βάση και τις προτάσεις των επιστημόνων αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, με αυξημένο τέστινγκ στο οποίο πλέον θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί. Επίσης, αλλάζει το πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος σε μία τάξη.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βασικές αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων είναι: 

  • Η διενέργεια ενός επιπλέον δωρεάν self- test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα γίνουν δηλαδή τρία τεστ. 
  • Τα δωρεάν δύο self-test θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και καθηγητές.
  • Σε περίπτωση κρούσματος, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού, δηλαδή τα παιδιά που κάθονται κοτνά στο θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός. Συγκεκριμένα, για τους ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές θα διενεργείται κάθε μέρα για πέντε ημέρες (δύο rapid και τρία self -test, ενώ για τους εμβολιασμένους τρία επιπλέον τεστ, εκτός των δύο self-test που ήδη πραγματοποιούν (δύο rapid και τρία self-test).
Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 04 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.