ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΜΕ: Ζήτησε πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με κορονοϊό

10:30 - 07 Ιαν 2022 | Πολιτική
ΟΛΜΕ: Ζήτησε πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με κορονοϊό
Την πρόσληψη αναπληρωτών εξαμήνου Ιανουαρίου- Ιουνίου προκειμένου να καλυφθούν τυχόν κενά που θα προκύψουν σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός νοσήσει με κορονοϊό ή χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ζήτησαν από τη Νίκη Κεραμέως κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Από τη ΔΟΕ σημειώνουν ότι η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο σχεδιασμός του υπουργείου για τις αναπληρώσεις αυτές και θα υπάρξει σύντομα συνεννόηση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

«Απαιτήσαμε άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα ήδη υπάρχοντα υποστελεχωμένα σχολεία αλλά και ως σχεδιασμό για τις άδειες ασθενείας για τους εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν αλλά και για τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες που οφείλει άμεσα να δοθούν. 

Η Ν. Κεραμέως αναγνώρισε ότι προφανώς θα υπάρχουν αρρυθμίες με την έναρξη των σχολείων, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι έχει πλήρη συνείδηση για το χάος που θα φέρουν στα σχολεία αυτές οι αποφάσεις αλλά επέμεινε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για προσλήψεις. Τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις για τα προβλήματα που θα προκύψουν σε μια λογική διαχείριση των κενών εκ των ενόντων επιβεβαιώνοντας στην ουσία την παντελή απουσία πρόβλεψης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν ή θα μπουν σε καραντίνα. Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε υποχρεωτικές αναθέσεις, υπερωρίες και μετακινήσεις και θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν θα αποδεχτούμε ούτε τον επαίσχυντο θεσμό των 3μηνων συμβάσεων! Άμεσα να υλοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να εξασφαλίσει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών!», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών που έδωσαν το παρών στη συνάντηση στο Υπουργείο.

Από την πλευρά τους οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στα ΔΣ των ΔΟΕ- ΟΛΜΕ, επεσήμαναν: «Στο αίτημα για άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που ήδη υπάρχουν, αλλά και όσων πρόκειται να δημιουργηθούν με την κατάσταση που επικρατεί, η απάντηση ήταν εντελώς κυνική: υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες για να καλυφθούν τα κενά! Καμία μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ υπερασπίστηκε τα λεγόμενα «πρωτόκολλα υπερμετάδοσης» του ιού αφού παραμένει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.