ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίλης για Ελληνική Αγωγή: Κεραμέως και Γεωργιάδης λειτουργούν ως συνεταίροι

12:50 - 09 Φεβ 2022 | Πολιτική
Φίλης για Ελληνική Αγωγή: Κεραμέως και Γεωργιάδης λειτουργούν ως συνεταίροι
Ο Νίκος Φίλης για την έγκριση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αγωγής από το υπουργείο Παιδείας
Κεραμέως και Γεωργιάδης είναι χειροπόδαρα δεμένοι, μετά το πρωτοφανές ατόπημα υπουργός να προωθεί στον τομέα ευθύνης του, προϊόντα συμφερόντων άλλου υπουργού. Αν υπήρχε «τσίπα» θα είχαν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε τι μεθόδευσαν. Ανανεώνουν τη συνεργασία τους για να στείλουν το μήνυμα ότι δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό και αξιόμεπτο. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι μοναδικό γεγονός δύο υπουργοί να «συνεταιρίζονται» για προσπορισμό φήμης και συνακόλουθου, άμεσου ή έμμεσου, οικονομικού κέρδους. Να μετατρέπουν σε εμπορική την υπουργική τους ιδιότητα. Κι αυτό το λέω ανεξαρτήτως της ποιότητας του προϊόντος. Και «νανογιλέκα» εγκεκριμένα από τη ΝΑSΑ να εμπορευόταν ο κ. Γεωργιάδης, δεν θα μπορούσε να τα διαφημίζει ή να τα προωθεί ως υπουργός διαπλεκόμενος με άλλο υπουργείο.
 
Ο Νίκος Φίλης απάντησε στη δημοσιογράφο Φωτεινή Λαμπρίδη «πώς ερμηνεύει την η εκ νέου έγκριση προγράμματος της Ελληνικής Αγωγής από την κα Κεραμέως, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου του 2022, όπως την ανήρτησε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Και πρόσθεσε:
  • Για τις πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βεβαίως το θέμα τίθεται από την άποψη της πολιτικής τάξης και δεοντολογίας. Υφίσταται όμως και εκπαιδευτικό-επιστημονικό ζήτημα, που μάλιστα αφορά μικρά παιδιά Δημοτικού σχολείου. Και τα δύο έχουν το βάρος τους και έτσι τα αξιολογεί η ελληνική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα. Πιστεύω ότι σύντομα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θα δούμε να τοποθετούνται επιφανείς επιστήμονες από το χώρο των Φιλολογικών και των Παιδαγωγικών Σχολών.
  • Το 1976 έγινε από τον Γ. Ράλλη, έγινε με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών, η μεταρρύθμιση σύμφωνα με την οποία καθιερώθηκε η δημοτική ως γλώσσα της εκπαίδευσης και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών από μετάφραση στο Γυμνάσιο. Δεν είχε διανοηθεί κανείς να εισαγάγει τη διδασκαλία των αρχαίων στα παιδιά του δημοτικού. Ούτε ως δήθεν "παιχνίδι"! Το εφηύρε όμως ο κ. Γεωργιάδης, εναρμονιζόμενος με τα νεοσυντηρητικά πρότυπα σύμφωνα με τα οποία η εξ απαλών ονύχων αρχαιολατρεία, επηρεάζει θετικά την αγωγή των παιδιών!
  • Στο μεταξύ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει έστω και ένας εκπαιδευτικός που θα αξιοποιήσει αυτά τα εντελώς ακατάλληλα προγράμματα. Υπενθυμίζω ότι στα προγράμματα Γεωργιάδη εμφιλοχωρεί η ρατσιστική αντίληψη σύμφωνα με την οποία, ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός είναι υπεράνω όλων των πολιτισμών. Προσδιορίζεται μάλιστα από συγγραφείς των επίμαχων προγραμμάτων ως προϊόν της Αρίας φυλής! Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη για την ακροδεξιά παρόρμηση του εμπόρου-υπουργού;
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.