ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητική απάντηση στην Τουρκία: Δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο

14:12 - 10 Φεβ 2022 | Πολιτική
Κυβερνητική απάντηση στην Τουρκία: Δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο
Για τη νέα αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας -όπως αποτυπώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου- του καθεστώτος των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Συνεχίζεται η προκλητική πολιτική της Άγκυρας με θέσεις εκτός του πλαισίου σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Η κλιμάκωση της έντασης προκύπτει λόγω της νευρικότητας που επικρατεί στην Τουρκία από τα εσωτερικά της προβλήματα όσο και λόγω ενίσχυσης του γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας μας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δίνει τις απαντήσεις της», τόνισε.

Νωρίτερα και το ΥΠΕΞ εξέδωσε αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί την ενεργειακή κρίση και παρεμβαίνει προς όφελος των πολιτών. Από το Σεπτέμβριο έχουν γίνει πάνω από 2 δισ. ευρώ παρεμβάσεις. Είναι προφανές ότι αυτά δεν καλύπτουν στο σύνολό τους τις ανάγκες της κοινωνίας, όμως καμιά άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσα μέτρα προστασίας των πολιτών. Πέρα από άμεσες επιδοτήσεις, η Κυβέρνηση προχωρά και σε μείωση της κατανάλωσης (νέο Εξοικονομώ, επιδότηση νέων συσκευών)». Και αυτά, όπως είπε, χωρίς να κινδυνεύει η δημοσιονομική σταθερότητα. «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους πολίτες και θα συνεχίσουμε αυτή για όσο η κατάσταση το απαιτεί», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:15 - 10 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.