ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απορρίφθηκε η ένσταση συνταγματικότητας επί του ν/σ για τον ΕΦΚΑ

17:16 - 16 Φεβ 2022 | Πολιτική
Απορρίφθηκε η ένσταση συνταγματικότητας επί του ν/σ για τον ΕΦΚΑ
Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Κατά της ένστασης αντισυνταγματικότητας ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ από την αντιπολίτευση, εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 την πρόταση υπερψήφισε και το ΚΚΕ, ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών».

Η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκανε λόγο για «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος» ενώ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας και απορρίπτοντας τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Αν ένας οργανισμός που μόνος του συγκεντρώνει εδώ και χρόνια το 48% των παραπόνων των πολιτών που αφορούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν είναι ειδική περίπτωση, τότε τι είναι;» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, απορρίπτοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορώντας τον για ρητορική δύο μέτρων και δύο σταθμών. «Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στα τεράστια προβλήματα του ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων, όπως δεν τα κλείνει ούτε και το Σύνταγμα, που έχει ειδικές προβλέψεις που χρησιμοποιούμε», ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κάνει σήμερα λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ, ενώ ξεχνά ότι όταν ήταν στην κυβέρνηση πέρασε νόμο για το Κτηματολόγιο που προέβλεπε πρόσληψη Γενικού Διευθυντή και αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα. Εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα; Αν υπάρχει αντισυνταγματικότητα στη μια περίπτωση του ΕΦΚΑ δεν υπάρχει και στην άλλη του Κτηματολογίου;»

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίρνει το μέρος ορισμένων μειοψηφιών μέσα στον ΕΦΚΑ που νομίζουν ότι θίγονται, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία εκατομμυρίων Ελλήνων». «Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι επιτομή της κοινωνικής πολιτικής. Διότι ερχόμαστε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας. Και γι' αυτό διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας», επισήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.