ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακρίβεια, Ερντογάν και πρόωρες εκλογές

14:54 - 10 Μαρ 2022 | Πολιτική
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακρίβεια, Ερντογάν και πρόωρες εκλογές
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποσχέθηκε στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ανατιμήσεις, ενώ έκανε αναφορά και στο επικείμενο γεύμα του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Όσον αφορά στις ανατιμήσεις ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι η «στήριξη καταναλωτών, επιχειρήσεων και αγροτών για την κάλυψη σημαντικού μέρους -όχι όλου προφανώς- των ενεργειακών ανατιμήσεων θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η κρίση, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα -όπως ξεκαθάρισε και ο Πρωθυπουργός- θα ανακοινωθούν και θα δρομολογηθούν στοχευμένα μέτρα για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας».

Για την επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι «το γεγονός ότι έχουμε διαφωνίες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με ρεαλισμό, με θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω της ακρίβειας απάντησε: «Οι προβλέψεις αυτές είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα χρειάζεται αρραγής ενότητα και μέλημα του πρωθυπουργού είναι να παίρνουμε τις αποφάσεις για να έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσμενών εξελίξεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.