ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Εβδομάδα ανακοινώσεων για τα καύσιμα με διευρυμένη περίμετρο

14:53 - 15 Μαρ 2022 | Πολιτική
Πελώνη: Εβδομάδα ανακοινώσεων για τα καύσιμα με διευρυμένη περίμετρο
«Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα την στήριξη των καταναλωτών σε σχέση με τα καύσιμα. Είναι διαρκείς οι συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο, είναι σε φάση οριστικοποίησης αυτό το πακέτο μέτρων γιατί γίνεται προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την στήριξη αυτή και για την περίμετρό της, για αυτούς που θα αφορά, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μας και λελογισμένα» τόνισε σήμερα (15/3) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Μιλάμε για τρεις άξονες. Ο ένας είναι η συνέχιση της οριζόντιας ενίσχυσης της επιδότησης από το κράτος στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, υπάρχει η «επιταγή ακρίβειας», για την οποία είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός, με στοχευμένη στήριξη στους πιο ευάλωτους. Η τρίτη παρέμβαση θα αφορά στα καύσιμα, με στόχο ο καταναλωτής να πληρώνει λιγότερο από αυτό που γράφεται στην αντλία και μιλάμε για μια πιο διευρυμένη περίμετρο σε σχέση με αυτή που αφορά την στήριξη των ευάλωτων» συμπλήρωσε η κ. Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα αυτή την στιγμή, γιατί είναι πρωτοφανείς οι καταστάσεις που ζούμε, σημείωσε η κ. Πελώνη, ενώ αξιολογούνται οι επιπτώσεις που υπάρχουν ήδη στις αγορές.

«Υπάρχουν επιπτώσεις από τις κυρώσεις της δύσης έναντι της Ρωσίας. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την διάρκεια του πολέμου. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια μεγάλη εθνική και ευρωπαϊκή συζήτηση για το πώς θα μπορέσει η Ευρώπη να ανταποκριθεί σε αυτό το ρευστό τοπίο. Ο ένας βραχίονας της ευρωπαϊκής συζήτησης είναι η μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο και τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, ο δεύτερος βραχίονας, στον οποίο η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, για το πιο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα που αφορά όλους μας, τις απότομες διακυμάνσεις στις τιμές της ενέργειας και του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος. Κυρίως η ανάγκη να προστατευτούν οι πολίτες, οι ευρωπαίοι καταναλωτές από αυτές τις απότομες διακυμάνσεις οι οποίες δεν οφείλονται στους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης, είναι θέμα κερδοσκοπίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.