ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντογεώργης: Σχέδιο μετάβασης σε νέα κανονικότητα από το Μάιο

11:21 - 04 Απρ 2022 | Πολιτική
Κοντογεώργης: Σχέδιο μετάβασης σε νέα κανονικότητα από το Μάιο
«Οι επόμενοι 15 μήνες είναι μήνες δουλειάς με γνώμονα τα αυξημένα προβλήματα των πολιτών και με προσοχή στο γεωπολιτικό περιβάλλον, χωρίς να γνωρίζουμε το βάθος της κρίσης», είπε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι πολίτες καθορίζουν με τη ψήφο τους τις συνθήκες σταθερότητας, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε διαφορετικό εκλογικό νόμο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την πανδημία ο κ. Κοντογεώργης επιβεβαίωσε σχέδιο μετάβασης σε νέα κανονικότητα από το Μάιο ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο «τσουνάμι των ανατιμήσεων» που όπως τόνισε «περιορίζει τη δυνατότητα αντίδρασης όσων έχουν συντάξεις 500 ευρώ».

«Σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στις περιπτώσεις αυτές και ήδη γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά με στοχευμένες δράσεις όπως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε.

Ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε κοινωνική υπευθυνότητα και κάλεσε τις επιχειρήσεις «να συναισθανθούν την κρισιμότητα της στιγμής» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει, όπως είπε, ρυθμιστικό ρόλο κατά της αισχροκέρδειας αλλά «δεν αρκεί μόνο το κράτος».

Το ευμετάβλητο περιβάλλον και ο πληθωρισμός που κατά το 80% είναι εξωγενής «εύλογα προκαλεί ανησυχίες για αύξηση της ανεργίας», είπε ο κ. Κοντογεώργης  αλλά «το θετικό είναι ότι 250.000 άτομα μπήκαν στην αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια».

«Νομίζω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο αβέβαιο αυτό περιβάλλον έχουμε εφεδρείες», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.