ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Καταγράψαμε ψηφιακά όλες τις αιτήσεις των εκτοπισθέντων Ουκρανών

21:16 - 05 Απρ 2022 | Πολιτική
Μηταράκης: Καταγράψαμε ψηφιακά όλες τις αιτήσεις των εκτοπισθέντων Ουκρανών
Την ψηφιακή καταγραφή όλων των εκτοπισθέντων Ουκρανών που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πατρόκλου Γεωργιάδη, έχει ξεκινήσει, από χθες (4/4), η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία από τα ΠΓΑ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κρήτης.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «η Ελλάδα ενεργοποίησε άμεσα το καθεστώς προσωρινής προστασίας για τους Ουκρανούς εκτοπισμένους», τονίζοντας ότι «ψηφιακά καταγράψαμε όλες τις αιτήσεις και ξεκινήσαμε από εχθές την έκδοση, σε μία επίσκεψη, ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Μέσα στις πρώτες δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί».

{https://twitter.com/nmitarakis/status/1511350166602891272}

«Η Ελλάδα ενεργοποίησε άμεσα το καθεστώς προσωρινής προστασίας για τους Ουκρανούς εκτοπισμένους. Ψηφιακά καταγράψαμε όλες τις αιτήσεις και ξεκινήσαμε από εχθές την έκδοση, σε μία επίσκεψη, ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Μέσα στις πρώτες δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Παρέχουμε στους Ουκρανούς εκτοπισμένους ένα ασφαλές καταφύγιο. Πάντως, μιλώντας μαζί τους, η ευχή τους είναι να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Το ίδιο ελπίζουμε και εμείς, αλλά μέχρι να γίνει αυτό η Ελλάδα θα τους φιλοξενήσει με την αξιοπρέπεια που οι αρχές μας μάς επιβάλλουν» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.