ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τον τουρισμό κρουαζιέρας

11:21 - 15 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Πλακιωτάκης: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για τον τουρισμό κρουαζιέρας
Τα πρώτα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν είναι ενθαρρυντικά, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι η ακτοπλοϊκή κίνηση την περίοδο του Πάσχα, έφτασε στο 80% της κίνησης του 2019, πριν δηλαδή από την πανδημία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε και μια εξαιρετικά αισιόδοξη είδηση, λέγοντας πως το 2022 θα είναι χρονιά με ρεκόρ για τον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς έχουν προγραμματιστεί 700 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια.

Όπως είπε όμως στη συνέχεια, ένας παράγοντας ανησυχίας είναι οι τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που αντιπροσωπεύουν το 50-60% του κόστους των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Πρόσθεσε πως το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους έχει ζητήσει να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού τις αυξήσεις και να μην τις μετακυλήσουν στα εισιτήρια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ασφάλεια στις παραλίες καθώς κάθε χρόνο έχουμε πολλά δυστυχήματα. Για το λόγο αυτό τροποποιήθηκε και το Προεδρικό Διάταγμα για τους ναυαγοσώστες. Μεταξύ άλλων αυξήθηκε η ναυαγοσωστική κάλυψη και προβλέπεται πλέον να υπάρχει απινιδωτής σε κάθε πύργο ναυαγοσώστη.

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, τα μέτρα που λαμβάνονται, είχαν ως αποτέλεσμα, οι θάνατοι σε παραλίες να μειωθούν πέρσι κατά 11% και μάλιστα σε δήμους που προσέλαβαν για πρώτη φορά ναυαγοσώστη η μείωση των δυστυχημάτων ξεπέρασε το 20%.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι πλέον το πρώτο που πραγματοποιεί ελέγχους ψηφιακά μέσω tablet και οι παραβάσεις βεβαιώνονται την ίδια στιγμή ψηφιακά.

Τέλος κι αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι οι ροές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό άνω του 90%.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε – και πρώτος ο πρωθυπουργός – ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα και θα τα προασπίσουμε με αποτελεσματικότητα» είπε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Χθες σε δυο περιπτώσεις, το Λιμενικό Σώμα επενέβη και διέσωσε 20 μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου και 18 μετανάστες νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου. Αυτή είναι η καλύτερη απάντησε σε όσους κατηγορούν την χώρα μας για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 15 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.