ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύρης: Ασφαλή τα εμβόλια για τον κορονοϊό-Καμία σύνδεση με περικαρδίτιδα

20:09 - 16 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Πλεύρης: Ασφαλή τα εμβόλια για τον κορονοϊό-Καμία σύνδεση με περικαρδίτιδα
Σε κατηγορηματική διάψευση κάθε σεναρίου που θέλει να συνδέσει τα κρούσματα περικαρδίτιδας σε νέους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του covid, αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση προβλημάτων με την εμφάνιση περικαρδίτιδας σε νεαρά άτομα, σε σχέση με τον εμβολιασμό για τον covid», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης, Μαρίας Αθανασίου, που αμφισβήτησε ότι τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ασφαλή και δεν προκαλούν παρενέργειες.

«Τα εμβόλια για τον covid είναι απολύτως ασφαλή και είναι τα πλέον δοκιμασμένα και σε μεγαλύτερο ποσοστό στον πληθυσμό. Χάρη σε αυτά μπήκαμε σε άλλη φάση της πανδημίας. Σήμερα έχουμε ύφεση της πανδημίας και αυτή η διαφορά οφείλεται ότι το 55% των εμβολιασμένων έγινε 90%. Ούτε μπορεί να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι βαριές ασθένειες και θάνατοι σχετίζονται με τους μη εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.