ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων

20:41 - 24 Μαϊ 2022 | Πολιτική
Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων
Κατά πλειοψηφία υιοθετήθηκε, από την ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

Υπέρ του νομοσχέδιου, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του ψήφισε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση τοποθετήθηκε με το «παρών». Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν και οι δύο υπουργικές τροπολογίες.

Ειδικότερα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν τους καταπιστευτικούς λογαριασμούς, την εκπαίδευση προσωπικού της ΓΔΔΕ και της ΓΔΕΣΠ, τον υπολογισμό φόρου επί της αξίας ανά εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, για το Ταμείο Αρωγής και τον Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής, για το προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης βάσει του Προσωρινού Πλαισίου της ΕΕ για επιχειρήσεις με μεγάλες οικονομικές απώλειες σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση τάχθηκαν με το «παρών», ενώ το ΜέΡΑ 25 την καταψήφισε.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την ρύθμιση που αφορά την επιτάχυνση επεξεργασίας αιτήσεων συνταξιοδότησης, υπερψηφίσθηκε μόνο από τη ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.