ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα επιθυμεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας

16:34 - 17 Ιουν 2022 | Πολιτική
Δένδιας προς Τουρκία: Η Ελλάδα επιθυμεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας
Μήνυμα προς την Τουρκία σχετικά με την επιθυμία της Ελλάδας για διάλογο, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε κοινή δήλωση με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο ΥΠΕΞ δήλωσε:

«Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα επιθυμεί πάντοτε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θα υπερασπιστούμε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Συνάντηση Δένδια με Κόβενι

Κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ιρλανδία καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και τα δύο. Άλλωστε έχει μια πολύ μεγάλη θετική συνεισφορά στη διαμόρφωση της UNCLOS και ιδιαίτερα στα ζητήματα των θαλασσίων συνόρων, της υφαλοκρηπίδας, των δικαιωμάτων των βραχονησίδων», σημείωσε. 

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Σάιμον Κόβενι για την ενημέρωση σχετικά με την επίσκεψή του στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μαζί με την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας. 

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Ιρλανδό ομόλογό του για τη στάση της Ιρλανδίας στο Κυπριακό, αλλά και για τη στάση στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.