ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσημο αίτημα της Αθήνας στην Ουάσινγκτον για τα F-35

20:54 - 29 Ιουν 2022 | Πολιτική
Επίσημο αίτημα της Αθήνας στην Ουάσινγκτον για τα F-35
Υπεγράφη σήμερα (29/6) από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το επίσημο αίτημα της Αθήνας προς τις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, το οποίο αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό αίτημα αφορά μια μοίρα 20 αεροσκαφών και άλλη μία, αντίστοιχου αριθμού, σε δεύτερο στάδιο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπέγραψε το αίτημα πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το οποίο εν συνεχεία εστάλη στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, απ' όπου και θα σταλεί στις ΗΠΑ.

Στόχος είναι το ελληνικό αίτημα να φτάσει στις αμερικανικές αρχές πριν από τις 18 Ιουλίου, όταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Letter of Request (LOR) θα φύγει για τις ΗΠΑ από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΑΕ) τις επόμενες ημέρες.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τις συναντήσεις του υπουργείου και του ΑΓΕΕΘΑ που αναμένεται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ στις 28 Ιουλίου.

Το ζήτημα της απόκτησης των F-35 είχε θέσει επίσημα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, κάτι που έκανε και ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με στελέχη του προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) προκειμένου τα αεροσκάφη F-35, να καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 29 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.