ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου για Τουρκία: Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην οποιαδήποτε πρόκληση

15:28 - 26 Ιουλ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου για Τουρκία: Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην οποιαδήποτε πρόκληση
Η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί σε μια διαρκή λεκτική αντιπαράθεση και έναν ρητορικό καυγά με την Τουρκία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Alpha.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο ίδιος, οι τουρκικές προκλήσεις «απευθύνονται στο εσωτερικό τους ακροατήριο».

«Η Ελλάδα απαντά πάντοτε με επιχειρήματα, με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση, η οποία απορρέει από το γεγονός ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες είναι με το μέρος μας, ενώ ο κόσμος όλος βρίσκεται απέναντι σε αναθεωρητικές λογικές. Όλοι βλέπουμε πού οδηγούν οι αναθεωρητισμοί και πόσο πολύ αποδοκιμάζονται από το σύνολο των Κυβερνήσεων όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «η χώρα και σε διεθνές και διπλωματικό επίπεδο έχει καταφέρει οι θέσεις της να έχουν την απόλυτη απήχηση. Οι αλλεπάλληλες απόπειρες της απέναντι πλευράς να κατασκευάσει μια άλλη πραγματικότητα δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την Τουρκία. Στο επίπεδο των συμμαχιών η χώρα μας έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια με τις συμμαχίες και τις συμφωνίες αμοιβαίας υποστήριξης, που έχει συνάψει με πολύ μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, αλλά και με σημαντικές δυνάμεις της περιοχής μας.

Σε όλους τους τόνους και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. και άλλες χώρες έχουν καταστήσει σαφές ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εθνική κυριαρχία των χωρών οφείλουν να γίνονται απολύτως σεβαστά και δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε αναθεωρητική διάθεση.

Από την άλλη πλευρά, η αποτρεπτική μας δυνατότητα είναι τέτοια που μας δίνει το δικαίωμα να γνωρίζουμε ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανταπεξέλθουμε στην οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε περάσει σε μια κατάσταση που να λέμε ότι φοβόμαστε κάτι άμεσα.

Οφείλουμε να παρακολουθούμε, τα όσα γίνονται στην Τουρκία. Να είμαστε πλήρως σε εγρήγορση με ψυχραιμία, νηφάλια, αυτοπεποίθηση, ώστε η χώρα να είναι αυτό που ήταν πάντοτε. Ένας παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.