ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή-Παρακολουθήσεις: Στις 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

08:10 - 01 Σεπ 2022 | Πολιτική
Βουλή-Παρακολουθήσεις: Στις 10 η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Συνεδριάζει σήμερα στις 10.00 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, προκειμένου να ακροαστεί πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ αλλά και πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην συνεδρίαση που ξεκινά στις 10 το πρωί θα παραστούν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας (2012-15), Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-19), Παναγιώτης Κοντολέοντας (2019- 22),ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εισαγγελέας εφετών εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο εισαγγελέας εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης ενώ η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.  Να σημειωθεί ότι και οι νέες εργασίες της επιτροπής καλύπτονται από καθεστώς απορρήτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν συστάσεις προς τους βουλευτές να αφήσουν εκτός αίθουσας τα κινητά τους τηλέφωνα ή να τα απενεργοποιήσουν ώστε η συνεδρίαση να μην μετατραπεί σε «σουρωτήρι» διαρροών όπως συνέβη κατά την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη την περασμένη εβδομάδα. Επι της ουσίας οι βουλευτές θα επιχειρήσουν να «φωτίσουν» τους λόγους για τους οποίους η ΕΥΠ προσχώρησε σε παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη την περίοδο που ήταν υποψήφιος για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ενώ θα επαναφέρουν τα ερωτήματα για πιθανή σχέση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας με παράνομα λογισμικά όπως το Predator. 

Στο ίδιο πλαίσιο θα υπάρξουν ερωτήσεις για ενδεχόμενες παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων όπως του κ. Θανάση Κουκάκη ενώ πιθανότατα η συζήτηση θα επεκταθεί και σε περιόδους άλλων κυβερνήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.