ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαταστάθηκε τελικά το Predator στο κινητό του, λέει ο Σπίρτζης

19:17 - 09 Σεπ 2022 | Πολιτική
Εγκαταστάθηκε τελικά το Predator στο κινητό του, λέει ο Σπίρτζης
Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη πως κάποιοι προσπάθησαν να τον παρακολουθήσουν με το παράνομο λογισμικό Predator έρχονται να προστεθούν στις πρωινές του δηλώσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής (9/9) μηνυτήρια αναφορά για δύο απόπειρες παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο σύστημα παρακολούθησης Predator.

Ο κ. Σπίρτζης αμέσως μετά δήλωσε πως είχε λάβει δύο sms -σαν αυτό που είχε λάβει και ο Νίκος Ανδρουλάκης- με συγκεκριμένα link τα οποία αν πατούσε, θα παγίδευαν το κινητό του. Τα μηνύματα στάλθηκαν το Νοέμβριο του 2021.

Νεότερες πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σπίρτζη αναφέρουν πως τελικά ο κ. Σπίρτζης είχε πατήσει το ένα από τα δύο link, κάτι που σημαίνει πως -εκτός απροόπτου- το κινητό του είχε πράγματι παγιδευθεί και τον παρακολουθούσαν.

Είναι άγνωστο φυσικά ποιος έστειλε το link και γι' αυτό ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά.

Στο ερώτημα "γιατί τώρα;" ο κ. Σπίρτζης απαντά πως είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση επειδή είχε υποψίες πως τον παρακολουθούσαν, αλλά δεν γνώριζε τόσο καλά το θέμα. Τώρα, όμως, μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών, λόγω της υπόθεσης Ανδρουλάκη, έψαξε το ζήτημα περισσότερο και τελικά κατάλαβε πως είχε παγιδευθεί με το Predator.

Θυμίζουμε πως το Predator δεν "ακούει" απλώς συνομιλίες, αλλά ουσιαστικά παίρνει τον έλεγχο του κινητού που "κυριεύει". Ακούει, διαβάζει μηνύματα, έχει ακόμα και εικόνα μέσα από τις κάμερες.

Όπως περιέγραψε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, στις 15 Νοεμβρίου 2021 «έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες».

Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία και η έρευνα φυσικά θα προχωρήσει με την ελπίδα να μαθευτεί ποιος τελικά κρύβεται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις. Κι από τη στιγμή που η ΕΥΠ διαβεβαιώνει πως δεν έχει στη διάθεσή της το συγκεκριμένο λογισμικό, έχει αξία να μάθουμε ποιος τελικά έδειξε τόσο μεγάλο ζήλο για να παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 09 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.