ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε

10:15 - 13 Σεπ 2022 | Πολιτική
Πέτσας: Τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε
Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τις εκλογές, αλλά και για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πιο συγκεκριμένα, και αναφορικά με τα νέα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι από τώρα μέχρι τον Δεκέμβριο και για όλο τον χειμώνα να υπάρχει στήριξη».

«Το να πούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα βγάλουμε νέο μέτρο, γιατί αυτά που λάβαμε τώρα δεν αρκούν, θα αναιρούσε τα μέτρα που πήραμε μετά από σύσκεψη», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας τα μέτρα της ΔΕΘ ήταν το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Όσον αφορά στην εξειδίκευση των μέτρων, ο κ. Πέτσας ανέφερε για το επίδομα θέρμανσης πως θα δοθεί αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και μίλησε για την επιδότηση σχετικά με την επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο καθώς έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν επιχορηγήσεις για τη μετατροπή καυστήρων από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, απάντησε πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε, θα επιδοτηθεί η επιλογή εκείνων να χρησιμοποιήσουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο.

Εκλογές

Όσον αφορά στις εκλογές και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί διλήμματος «Μητσοτάκης ή χάος» ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως η αναφορά έγινε για την πολιτική αστάθεια που θα έφερνε κάτι τέτοιο, ενώ το όνομα του Πρωθυπουργού είναι συνυφασμένο με την πολιτική σταθερότητα.

Τέλος, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις και την απουσία του από αυτή ανέφερε, πως είχε καταθέσει πολλάκις σχετικά με το θέμα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έκρυψε το ζήτημα «κάτω από το χαλί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.