ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως για θεσμό του μέντορα: Παράνομη η απεργία της ΔΟΕ

14:42 - 27 Σεπ 2022 | Πολιτική
Κεραμέως για θεσμό του μέντορα: Παράνομη η απεργία της ΔΟΕ
«Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα», αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Κεραμέως:

«Παράνομη κρίθηκε άλλη μία απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Προχωράμε μπροστά για το καλό μαθητών και εκπαιδευτικών!».

{https://twitter.com/nkerameus/status/1574704665413009412}

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα τα άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021 που αφορούν στον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Όπως τόνισε το υπουργείο, οι νέοι θεσμοί του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα «έχουν ρόλους υποστηρικτικούς του έργου των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας εν γένει, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου».

Την απόφαση για απεργία -αποχή την ψήφισαν οι παρατάξεις Παρεμβάσεις, Δίκτυο και ΠΑΜΕ (σύνολο 6 ψήφοι), ενώ η ΔΑΚΕ και Δημοκρατική Συνεργασία τάχθηκαν κατά (σύνολο ψήφων 5).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.