ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο

15:57 - 30 Σεπ 2022 | Πολιτική
Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο
«Ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα σύνορά μας, παρά μόνο γαλάζιες γραμμές, και το μήνυμα αυτό μετέφερα και εγώ στην Ιαπωνία στην αρχή της εβδομάδας, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε σχετική του συνέντευξη στον Real Fm.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «εμείς πάντα πιστεύαμε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», ενώ επανέλαβε ότι καλλιεργούμε διεθνείς συμμαχίες, ενισχύοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει δείξει την αξία του με την πίεση που προκαλεί στην Άγκυρα.

Ενεργειακή κρίση

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η όποια καθυστέρηση στην επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυξάνει τον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, αλλά και ανασφάλεια στους πολίτες.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να μείνει προσκολλημένη σε λογικές ορθοδοξίας των μηχανισμών διαμόρφωσης των τιμών, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στο να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η προσάρτηση από τη Ρωσία ουκρανικών εδαφών δεν γίνεται αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την ελληνική κυβέρνηση, και αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Μόσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 30 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.