ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Στόχος οι χαμηλότερες δυνατές τιμές στα 50 βασικά προϊόντα

19:11 - 07 Οκτ 2022 | Πολιτική
Παπαθανάσης: Στόχος οι χαμηλότερες δυνατές τιμές στα 50 βασικά προϊόντα
Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να διασφαλίσει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στο νέο μηχανισμό για τα 50 βασικά προϊόντα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι η επάρκεια αγαθών είναι πλήρως διασφαλισμένη στην Ελλάδα σε κάθε περίπτωση, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας η εφαρμογή των οποίων ελέγχεται συνεχώς.

Έχουν γίνει περίπου 3.000 έλεγχοι με ποσοστό παραβατικότητας περί το 6-8% και η διαδικασία συνεχώς ενισχύεται.

Εξήγησε επίσης ότι στο εξής διαμορφώνεται ένας νέος μηχανισμός, με στόχο να υπάρχουν οι χαμηλότερες δυνατές τιμές στα 50 βασικά αγαθά που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, με τον οποίο οι τιμές θα αναρτώνται στο e-katanalotis και στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ενισχύεται ο ανταγωνισμός και να πιέζονται προς τα κάτω οι τιμές, αλλά και για να εντοπίζουν οι πολίτες τις χαμηλότερες τιμές.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε επίσης ότι καταγράφεται ρεκόρ 30ετίας στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνες από τεχνολογικούς πρωταθλητές που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως η Google, η Microsoft, η Amazon κ.ά.

Αυτό, είπε ο κ. Παπαθανάσης, οφείλεται στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα οποία δείχνουν στους επενδυτές ότι υπάρχει σοβαρός πρωθυπουργός, σοβαρή πολιτική καθώς και σοβαρά θεσμικά εργαλεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.