ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου- Στόλτενμπεργκ: Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά

13:37 - 13 Οκτ 2022 | Πολιτική
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου- Στόλτενμπεργκ: Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά
Με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε χθες(12/10) στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΥΕΘΑ κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

 yetha nato

Υπενθυμίζεται ότι και με βάση την εξάμηνη έκθεση της Ε.Ε για την πορεία ένταξης της Τουρκίας, υπήρξε έντονη κριτική προς τους γείτονες όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ρητορικής, όσο και σε επίπεδο ευθείας αμφισβήτησης της κυριαρχίας των εδαφών της.

nato yetha

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 13 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.