ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας με τους 92 μετανάστες

13:37 - 17 Οκτ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Απάνθρωπη η συμπεριφορά της Τουρκίας με τους 92 μετανάστες
Για το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και το προσχέδιο του προϋπολογισμού το 2023, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή (17/10) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «απάνθρωπο» το περιστατικό στον Έβρο με τους 92 μετανάστες, ένα περιστατικό, που όπως τόνισε «αποδεικνύει ότι η Τουρκία συνεχίζει την εργαλειοποίηση των μεταναστών».

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά και οφείλει η Τουρκία αντί να κατηγορεί άλλους να διερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει του υπεύθυνους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ τόνισε ότι ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ζήτησε να δει τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Προσχέδιο προϋπολογισμού 

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2023, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι ο πρώτος που κατατίθεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και της ενισχυμένης επιτροπείας, ενώ όπως δήλωσε «μεγιστοποιεί την ευθύνη μας απέναντι στις θυσίες το λαού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε και κατατίθεται σε συνθήκες παγκόσμιας αβεβαιότητας και προβλέπει «δημοσιονομική ισορροπία, υπηρετεί την ανάπτυξη και στηρίζει του ευάλωτους». Όπως είπε ο κ. Οικονόμου με τον προϋπολογισμό επιδιώκεται η διατήρηση αναπτυξιακής δυναμικής. 

Κακοκαιρία στην Κρήτη 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Οικονόμου δεν παρέλειψε να εκφράσει τη θλίψη της κυβέρνησης για τον χαμό δυο ανθρώπων στην Κρήτη από την κακοκαιρία, τονίζοντας ότι η σφοδρότητα του φαινομένου είναι «απόδειξη ότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με την κλιματική κρίση».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η  ένταση των φαινομένων είναι εκτός προδιαγραφών που έχουν κατασκευαστεί πολλά δημόσια έργα και ανέφερε ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κρήτη έλαβε 453 κλήσεις και απεγκλώβισε πολλούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.