ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηταράκης: Όσοι θέλουν ανοιχτά σύνορα καταψήφισαν την απαλλαγή της Frontex

14:15 - 19 Οκτ 2022 | Πολιτική
Μηταράκης: Όσοι θέλουν ανοιχτά σύνορα καταψήφισαν την απαλλαγή της Frontex
Με μια αρνητική έκθεση - καταπέλτη το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε την απαλλαγή της Frontex, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση και του ΕΛΚ και συγκεκριμένα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Μέσα στην αρνητική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, διαπιστώνονται σειρά παραπτωμάτων υπό την ηγεσία του πρώην εκτελεστικού διευθυντή του οργανισμού Φαμπρίς Λεζερί, ο οποίος παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Κ., ο οργανισμός απέτυχε στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Υπενθυμίζεται ότι η Frontex είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε παράνομες επαναπροωθήσεις τουλάχιστον 957 προσφύγων από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ κριτική για τις παράνομες επαναπροωθήσεις δέχτηκε και για τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης χαρακτήρισε ως πολιτικό παιχνίδι την καταψήφιση απαλλαγής της Frontex στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως πρόκειται για προσπάθεια αυτών που δεν θέλουν την προστασία συνόρων, αυτών που θέλουν ανοικτά σύνορα, αυτών που θέλουν να στρώσουν κόκκινο χαλί για να έρχεται όποιος θέλει στην Ευρώπη.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Πολύ σωστά! Η καταψήφηση απαλλαγής Frontex στο @EUparliament είναι ένα πολιτικό παιχνίδι αυτών που δεν θέλουν την προστασία συνόρων, αυτών που θέλουν ανοικτά σύνορα, αυτών που θέλουν να στρώσουν κόκκινο χαλί για να έρχεται όποιος θέλει στην Ευρώπη. @EPP_GR @EPP https://t.co/YWtakkQ8Mh».

notis mitarakis twitter

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 19 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.