ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις

10:39 - 21 Οκτ 2022 | Πολιτική
Δένδιας: Αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις
«Είναι αστείο να μας κατηγορεί η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις», τόνισε σήμερα (21/10) ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε σχετική συνέντευξη του.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει πολιτισμένος διάλογος και μια αρκετά ομόφωνη προσέγγιση στο θέμα.

Αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο σημείωσε ότι ανατρέχει σε μια νοοτροπία Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να φτιάξει δικούς της κανόνες διανομής, κατανομής και δημιουργίας ζωνών στη θάλασσα.

Τι είπε για το ταξίδι του στην Ουκρανία 

Σχετικά με το ταξίδι του στην Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως υπάρχει από την πλευρά της Ουκρανίας μια αισιοδοξία. Αντιλαμβάνονται την πρόκληση, είπε και πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις ρωσικές επιθέσεις.

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στο Κίεβο η πόλη υπέστη πυραυλική επίθεση από 7 πυραύλους κρουζ, εκ των οποίων οι τέσσερις καταρρίφθηκαν. «Μου υποσχέθηκε η ουκρανική πλευρά ότι θα μου στείλει έναν πυραύλο, για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της επίσκεψης», τόνισε ο ίδιος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.