ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στύλιος: €19,3 δισ. για στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων

20:53 - 22 Οκτ 2022 | Πολιτική
Στύλιος: €19,3 δισ. για στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων
H εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην αγροτική οικονομία, την βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τρίτη μέρα του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Γιώργος Στύλιος μίλησε για την έγκριση του Εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ευφυή Γεωργία, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει η τελική τεχνική υποβολή και μετά να δοθεί η έγκριση σε όλες τις χώρους που έχουν υποβάλει αιτήσεις.

«Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες 7-8 χώρες που χρηματοδοτηθούν όταν θα ολοκληρωθεί το σχέδιο» τόνισε και επισήμανε ότι θα δοθούν 19,3 δις για στήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων.

Στάθηκε στα οικολογικά προγράμματα τα οποία πρέπει να διδαχθούν οι γεωργοί, στην εκτεταμένη χρήση της Γεωργίας ακριβείας αλλά και στις δράσεις που πρέπει να υπάρχουν για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την έρευνα, καθώς και την εκπαίδευση με σύγχρονες τεχνολογίες των παραγωγών προκειμένου να έχουν τα εργαλεία για να μπορούν εύκολα και γρήγορα να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές αυτές.

«Στόχος μας είναι να στηριχθούν οι αγρότες και παραγωγοί, θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουμε και το κάνουμε αυτό πράξη με ένα πρόγραμμα πιλότο, όσον αφορά τους νέους γεωργούς. 

Η πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον, να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί για να μπορούμε να αντικρίσουμε τον αγρότη στα μάτια και να πούμε στην κοινωνία ότι είμαστε δίπλα του» τόνισε ολοκληρώνοντας ο κ. Στύλιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.