ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωπικός Γιατρός: Διαθέσιμα 1.100.000 ραντεβού-Πάνω από 100.000 το πρώτο δεκαήμερο

12:13 - 24 Οκτ 2022 | Πολιτική
Προσωπικός Γιατρός: Διαθέσιμα 1.100.000 ραντεβού-Πάνω από 100.000 το πρώτο δεκαήμερο
Όλο και ενισχύεται το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού και ήδη στο σύστημα από την 1η Αυγούστου έχουν ενταχθεί 3.300 γιατροί, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι εγγραφές των πολιτών ανέρχονται στις 4.400.000, ενώ, όπως επεσήμανε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ 100,3, έχει ανέβει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού και 1.100.000 ραντεβού είναι έτοιμα για να μπορέσουν να τα κλείσουν οι πολίτες δωρεάν. Ήδη στο πρώτο δεκαήμερο έγιναν πάνω από 100.000 ραντεβού. 

Για τα προβλήματα στην Αττική ανέφερε ότι παραμένουν γιατί ακόμα δεν υπάρχει η πληθώρα των ιδιωτών γιατρών που χρειάζεται για να καλυφθεί η περιοχή.

Δήλωσε πάντως ότι σήμερα εντάσσονται και άλλοι γιατροί στο σύστημα, γίνονται συμβάσεις και υπάρχει συνεννόηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους, μέχρι τέλος του έτους  να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που έχουν, να βρεθεί τρόπος να είναι προσωπικοί γιατροί και άτομα που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο σύστημα αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

«Άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ»

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και αν θα επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επαναξιολογούμε ανά τακτά διαστήματα τα δεδομένα της πανδημίας και λαμβάνουμε αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Το θέμα θα επανεξεταστεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ», τόνισε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.