ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης- Βλέπει Σολτς και Φον ντερ Λάιεν

09:35 - 03 Νοε 2022 | Πολιτική
Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης- Βλέπει Σολτς και Φον ντερ Λάιεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποδίδει την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα και μεταβαίνει στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συνάντησης των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί κατ' ιδίαν, για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών με τον Γερμανό καγκελάριο.

Εκτός από τον Γερμανό καγκελάριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη Διαδικασία του Βερολίνου, θα μιλήσει και με τους ομολόγους του για τα ελληνοτουρκικά και θα τους ενημερώσει για την εμπρηστική και επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Κατά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να αναδείξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας , όχι μόνο ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως δύναμης-κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ζήτημα που καθίσταται ακόμη πιο επιτακτικό μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση και με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία θα δώσει το “παρών” στη Σύνοδο, όπως και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ με το πέρας της Διαδικασίας του Βερολίνου θα υπάρξει υιοθέτηση κοινής Διακήρυξης για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση στα Δυτικά Βαλκάνια.​

Τελευταία τροποποίηση στις 10:37 - 03 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.