ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζιτζικώστας: Δεν θα δεχτώ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα

19:24 - 06 Νοε 2022 | Πολιτική
Τζιτζικώστας: Δεν θα δεχτώ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα
Μετά το συμβάν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου , όπου του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών, ο ίδιος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, εκεί από όπου με δηλώσεις του έστειλε σκληρό μήνυμα προς τους «γείτονες».

Υπενθυμίζεται ότι οι Τουρκικές αρχές παρουσίασαν ως δικαιολογία για την απαγόρευση εισόδου κάποιο «τεχνικό πρόβλημα» καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματός του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα. Εν τέλει μετά από πολύωρη αναμονή σε κάποιο γραφείο του επετράπη η είσοδος στη χώρα, ωστόσο εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στις πρώτες του δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε:

«Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων μου ανακοινώθηκε από τις Τουρκικές αρχές ότι υπάρχει απαγορευτικό εισόδου μου στην Τουρκία. Και μάλιστα χωρίς να δωθεί καμία εξήγηση. Επικοινώνησα αμέσως με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών αλλά και τις διπλωματικές αρχές Ελλάδας, Τουρκίας και ΕΕ για το απαράδεκτο συμβάν.

Στην περιοχή βρισκόμουν ως προεδρεύοντας της Ευρωμεσογειακής Σύνοδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών. Μετά από αρκετές ώρες παραμονής μου σε γραφείο του τελωνείο της Σμύρνης οι τουρκικές αρχές μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία.

Παρ' όλα αυτά είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτήν την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας αλλά όλους τους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας βαθαίνουν το χάσμα που την χωρίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.