ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάβημα για τον Τζιτζικώστα κατέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

11:28 - 10 Νοε 2022 | Πολιτική
Διάβημα για τον Τζιτζικώστα κατέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Διάβημα, μέσω ρηματικής διακοίνωσης, επέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δια του πρέσβη στην Άγκυρα, Χριστόδουλου Λάζαρη, στο τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή των άρνηση εισόδου στον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι την κίνηση είχε προαναγγείλει σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Δένδιας είχε δηλώσει ότι η πρεσβεία μας στην Άγκυρα θα ζητήσει με ρηματική διακοίνωση εξηγήσεις από την Τουρκία για την παρεμπόδιση εισόδου του Περιφερειάρχη Μακεδονίας στη χώρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου (5/11) με τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM).

Λίγο μετά την άφιξή του κρατήθηκε σε ένα γραφείο από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ.

Μετά την περιπέτεια στη Σμύρνη, ο κ. Τζιτζικώστας επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς τον παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Σμύρνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.