ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Μέχρι την Τετάρτη οι διατάξεις για τα κακόβουλα λογισμικά

14:28 - 14 Νοε 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Μέχρι την Τετάρτη οι διατάξεις για τα κακόβουλα λογισμικά
Στο σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την αντιμετώπιση των κακόβουλων λογισμικών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα 14/11, με τον ίδιο να ενημερώνει ότι οι πρώτες διατάξεις των νομοθετικών αυτών πρωτοβουλιών θα τεθούν προς συζήτηση έως και την Τετάρτη 16/11.

Πιο συγκεκριμένα, με φόντο τα αλεπάλληλα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα των παράνομων λογισμικών με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια, αλλά και με απόλυτα θεσμικό τρόπο, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν η λάσπη και οι συκοφαντίες».

Ακόμα υποστήριξε, πως η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών από εδώ και στο εξής, διευκρινίζοντας ότι οι σχετικές διατάξεις θα έχουν δοθεί σε διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη 16/11.

Αναφορικά με τους χειρισμούς και τις δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των παρακολουθήσεων είπε πως «προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευθεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών».

Από την άλλη, τόνισε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χειριστεί όλα τα ζητήμα θεσμικά και να εμπιστευθεί τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική Δικαιοσύνη. «Η θέση μας επί του ζητήματος των λογισμικών παρακολούθησης είναι διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα πρέπει να διερερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα. Οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης όπως και της απόδοσης των ευθυνών όπου και αν υπάρχουν έχει ήδη δρομολογηθεί. Αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και να οδηγηθούμε στην τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων, όσο και των διασπορέων ψευδών ειδήσεων».

Τέλος σχετικά με τα σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις ανέφερε ότι «η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από πληθώρα δημοσιευμάτων που στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυριασμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις που συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν. Πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες και αδιαφανείς πηγές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.