ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΞ: 39 χρόνια μετά κανένα κράτος δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος

16:31 - 15 Νοε 2022 | Πολιτική
ΥΠΕΞ: 39 χρόνια μετά κανένα κράτος δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος
39 χρόνια συμπληρώνονται από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο, με το Υπουργείο Εξωτερικών να υπενθυμίζει ότι η μονομερής αυτή ενέργεια δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος.

«Η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους  στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει τελεσίδικα καταδικασθεί από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του ΣΑ/ΗΕ.

Η απαράδεκτη αξίωση της Τουρκίας για λύση "δύο κρατών" υπονομεύει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΣΑ/ΗΕ.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά την παράνομη και καταδικασθείσα ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κανένα κράτος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει καμιά νομική ή διεθνή υπόσταση της οντότητας αυτής.

Τούτο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, κατά την οποία η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχθεί την υποβάθμιση της συμμετοχής του ψευδοκράτους στον εν λόγω Οργανισμό υπό την ιδιότητα της «οντότητας».
Στόχος μας είναι η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.