ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Μοίρασε δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος στην παρασιτική ελίτ

13:40 - 21 Νοε 2022 | Πολιτική
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Μοίρασε δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος στην παρασιτική ελίτ
Για την οικοδόμηση ενός καθεστώτος απευθείας αναθέσεων δισεκατομμυρίων κρατικού χρήματος σε ευνοούμενους του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα «καθεστώς που μοίρασε δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, που διαπλεκόνταν με την παρασιτική ελίτ, έχτισε μηχανισμό προπαγάνδας με άξονα μια σειρά από ΜΜΕ και την ίδια στιγμή άφηνε την κοινωνία ανοχύρωτη απέναντι σε κάθε κίνδυνο.  Οι υποκλοπές ήρθαν να καταδείξουν ότι η αθλιότητα των πολιτικών τους, χρειάστηκε και εξίσου άθλια μέσα για να επιβληθεί», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ενώ χαρακτήρισε «αδίστακτο» και «επικίνδυνο για τη δημοκρατία» τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του πως ακόμα και σήμερα δείχνει αμετανόητος.

«Αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα είναι ένα καθεστώς σήψης και παρακμής, που υπονόμευσε τη δημοκρατία και τη θεσμική τάξη. Όσο περνά ο καιρός, θα βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη πρακτικών πρωτοφανών για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία στον 21ο αιώνα», συνέχισε, καλώντας τον κόσμο σε «δράση και ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή».

Το σχέδιο εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όσον αφορά το σχέδιο εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε: «Έχουμε και το όραμα και το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα-νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Μια χώρα δίκαιη, που θα ελαφρύνει άμεσα τα βάρη της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα καύσιμα, θα στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα και θα βάλει άμεσα σε εφαρμογή ένα συνολικό πλάνο για την ανάταση της παραγωγής στη χώρα».

Οι υδρογονάνθρακες και τα ελληνοτουρκικά

Σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε ότι «η κυβέρνηση υλοποιεί τις συμφωνίες για έρευνες, προφανώς σε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο που έχει στόχο την αλλαγή ατζέντας από την ακρίβεια και τις υποκλοπές. Υπάρχει ανάγκη για μια στρατηγική που θα μας βοηθάει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών μας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, αλλά και μεσοπρόθεσμα απέναντι στην κλιματική».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά άσκησε έντονη κριτική και για τα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής από μια κυβέρνηση που κινείται στον αυτόματο πιλότο του πιστού και δεδομένου σύμμαχου των ΗΠΑ με περιστασιακές, αλλά ανούσιες αντιτουρκικές κορόνες.

«Εκεί στην Ανατολική Μεσόγειο αντί να παρακολουθούμε τρίτους να καθορίζουν τις εξελίξεις, πρέπει εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία. Να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και να ανοίξουμε τον διάλογο με Λιβύη, Αίγυπτο και Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας στη Χάγη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ασφαλώς, με όρο τη συμμετοχή και της Κύπρου, ώστε η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη και για το Κυπριακό. Είδαμε τι έγινε με το Ισραήλ και τον Λίβανο. Δύο χώρες που συμφώνησαν σε οριοθέτηση, ενώ είναι σε πόλεμο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη από κανέναν. Οι συμμαχίες μας πρέπει να στηρίζονται στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Ακόμη και με την αποδεδειγμένα φίλη Γαλλία. Δεν γίνεται να δίνουμε 7 δισ. για φρεγάτες και αεροσκάφη και να μην υπάρχει πρόβλεψη ούτε μια βίδα να παραχθεί στην εθνική αμυντική μας βιομηχανία. Πράγμα το οποίο θα επιδιώξουμε να διορθωθεί με μια προοδευτική κυβέρνηση», πρόσθεσε. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 21 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.