ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας: Συνεδρίαση τη Δευτέρα (28/11) για τις παρακολουθήσεις

17:34 - 22 Νοε 2022 | Πολιτική
Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας: Συνεδρίαση τη Δευτέρα (28/11) για τις παρακολουθήσεις
Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα συνεδρίαση ορίστηκε μετά τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, ώστε να προσέλθουν και να καταθέσουν, τόσο για τις επισυνδέσεις, όσο και για τη λειτουργία του Predator, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης και οι Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, καθώς και ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Ταλ Ντίλιαν.

Σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, μετά την ακρόαση, η επιτροπή μπορεί να συντάξει έκθεση. Στην έκθεση καταχωρίζονται και οι απόψεις τής τυχόν μειοψηφίας.

H έκθεση μπορεί να περιέχει συστάσεις προς οποιαδήποτε Αρχή, πλην της δικαστικής, καθώς και διαπιστώσεις ή κρίσεις για υπόθεση η οποία απασχόλησε την επιτροπή.

H έκθεση υποβάλλεται στην Ολομέλεια και καταχωρίζεται στα πρακτικά της Βουλής. Ακολούθως και εφόσον ζητηθεί από τη μειοψηφία εγγράφεται σε ημερήσια διάταξη κοινοβουλευτικού ελέγχου και συζητείται κατά προτεραιότητα σε μία συνεδρίαση, χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.