ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Την άλλη εβδομάδα, θα έχουμε εκπλήξεις στο «εορταστικό καλάθι»

14:28 - 01 Δεκ 2022 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Την άλλη εβδομάδα, θα έχουμε εκπλήξεις στο «εορταστικό καλάθι»
Στο 13ο Digital Συνέδριο ΙΕΛΚΑ- «The Agile Retail Era:Doing Business in extreme environment», στη θεματική ενότητα: «Το διαμορφούμενο Οικονομικό Περιβάλλον και το Λιανεμπόριο Τροφίμων», μίλησε σήμερα (1/12) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι «περάσαμε μαζί την πολύ μεγάλη κρίση του Covid. Θεωρούσα ότι αυτή θα ήταν η μεγάλη κρίση της θητείας μας. Κάναμε λάθος διότι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την άνοδο του πληθωρισμού κυρίως μέσα στο τρέχον έτος 2022, προσπαθούμε και εμείς και εσείς να διαχειριστούμε την πολύ μεγάλη αυτή κρίση του πληθωρισμού που έχει δημιουργήσει συγκλονιστικά μεγάλες πιέσεις στο εισόδημα του μέσου νοικοκυριού στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά εμείς ας μείνουμε σε αυτό που μας νοιάζει, τη δικιά μας την πατρίδα».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι εδώ «και πέντε εβδομάδες όπως γνωρίζετε λειτουργεί πια και το περίφημο Καλάθι του Νοικοκυριού. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα τα δύο τρίτα των προϊόντων στο καλάθι έχουν σταθερή τιμή. Οι αλυσίδες έχουν συμμετάσχει ενεργά σε όλο αυτό και θα ήθελα να πω ότι όλες οι αλυσίδες - δεν θέλω να αδικήσω καμία- έχουν συμβάλλει ώστε το καλάθι να γίνει trend και να έχει αποκτήσει κοινό».

«Σε αυτό έχει συμβάλλει και η δική σας έκθεση του ΙΕΛΚΑ, η οποία έχει στοιχεία περίπου 2,5 εβδομάδων πριν. Τώρα τα στοιχεία είναι πολύ καλύτερα, άρα εκτιμώ ότι αν ξανακάνετε τη μέτρησή σας θα έχετε καλύτερα στοιχεία  για το καλάθι από ότι στην αρχική σας έκθεση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και πως επηρεάζεται από το καλάθι η καταναλωτική συμπεριφορά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, όπως τόνισε ο υπουργός, «την άλλη βδομάδα, θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις για το εορταστικό καλάθι. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλή εορταστική αγορά. Το λιανικό εμπόριο παρά την κρίση κρατάει τις δυνάμεις του στην Ελλάδα.

Μην μπαίνουμε σε μια αλληλοτροφοδοτούμενη μιζέρια, το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να πηγαίνει καλά. Η οικονομία μας το 2022 θα έχει ανάπτυξη πάρα πολύ μεγάλη, πιστεύω προσωπικά μεγαλύτερη και του 5,6% που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Ένα μεγάλο κομμάτι αφορά το λιανικό εμπόριο και εσάς. Και με καλή διάθεση και καλοπιστία όλα θα πάνε καλά».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 01 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.