ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΕΣΥ

15:53 - 01 Δεκ 2022 | Πολιτική
Τσίπρας: Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΕΣΥ
Για νομοσχέδιο για την Υγεία μίλησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι παρά την κρισιμότητα του νομοσχεδίου η παρουσία των βουλευτών της ΝΔ ήταν περιορισμένη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι διαπίστωσε «απροθυμία», υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουν διάθεση υποστήριξης του κυβερνητικού έργου». «Αγγαρεία κάνουν και ποινή εκτίουν», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δείχνει «πόσο βαθιά υποκριτές υπήρξατε τις ημέρες της πανδημίας που μιλάγατε για ΕΣΥ» και προσέθεσε ότι «εσείς ποτέ δεν πιστέψατε σε αυτό».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτό που «υπάρχει είναι η ανάγκη να παρέχει η Πολιτεία αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης σε όλους τους πολίτες. Υπάρχει η ανάγκη οι άνθρωποι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία να αισθάνονται στοιχειώδη ασφάλεια. Ότι δε θα αφήνονται αβοήθητοι να πεθαίνουν στο ράντζο, όταν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα».

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «πέρασε μια ολόκληρη πανδημία από πάνω μας, ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που έκανε όλο το πλανήτη να αναθεωρήσει πλήρως τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες για το ρόλο του κράτους και ειδικά του δημοσίου συστήματος υγείας. Αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.