ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα

12:18 - 12 Δεκ 2022 | Πολιτική
Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα
Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καιλή, αλλά και μελών της οικογενείας της διέταξε το πρωί της Δευτέρας (12/12) ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Να σημειωθεί πως κατά πληροφορίες τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο σύζυγός της είχαν εταιρεία real estate στη χώρα μας.

Η κ. Καϊλή φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ μετρητά σε σακούλες.

Τις προσεχείς ημέρες, πιθανώς έως την Τετάρτη, θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Η  σύζυγός και η κόρη του ευρωβουλευτή Παντσέρι, τέθηκαν σε κατ' οίκον κράτηση στην Ιταλία, καθώς φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. 

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, και οι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 12 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.