ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EURACTIV: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου

21:07 - 16 Δεκ 2022 | Πολιτική
EURACTIV: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου φαίνεται πως είναι τα τελευταία θύματα της υπόθεσης των υποκλοπών που συγκλονίζει την Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του EURACTIV, «κλιμάκιο της ελληνικής Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφτηκε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου η ΑΔΑΕ να διενεργήσει έλεγχο μετά από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν ο Γ. Κύρτσος και ο Τ. Τέλλογλου, που ζήτησαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες».

Όπως σημειώνει το EURACTIV, ο έλεγχος της ΑΔΑΕ φαίνεται πως επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), χωρίς όμως να αποκαλύπτονται οι λόγοι επικαλούμενοι την «εθνική ασφάλεια».

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ανεξάρτητη αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Πιο συγκεκριμένα, το EURACTIV τονίζει ότι «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι είναι παράνομος».

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι την συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι θα τους ενημερώσει και ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εννοώντας τον Ισίδωρο Ντογιάκο, για οδηγίες. Μάλιστα, πηγές του EURACTIV ανέφεραν ότι η εταιρεία ζήτησε γραπτή γνωμοδότηση από τον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας, την οποία φέρεται και να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να δοθεί τέλος στον έλεγχο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, επικαλούμενοι ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαιοσύνη, συνεχίζοντας έτσι τον έλεγχο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 16 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.