ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Kαλός συμβιβασμός τα €188

11:52 - 19 Δεκ 2022 | Πολιτική
Σκρέκας για πλαφόν στο φυσικό αέριο: Kαλός συμβιβασμός τα €188
Ως έναν «καλό συμβιβασμό» χαρακτήρισε σήμερα (19/12) ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, το «τελευταίο σχέδιο πρότασης για ένα ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή του αερίου, βάσει του οποίου το πλαφόν θα τεθεί σε εφαρμογή αν οι τιμές της αγοράς υπερβαίνουν τα 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα επί τρεις ημέρες».

Πιο συγκεκριμένα, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε, ο υπουργός τόνισε:

«Λάβαμε σαφή εντολή από τους ηγέτες μας να βρούμε μια λύση σήμερα για το πλαφόν. Είναι χρέος μας να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή».

«Δεν θα επιμέναμε τόσο αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους Ευρωπαίους πολίτες», υπογράμμισε ο Κώστας Σκέρκας, ενώ τόνισε:

« Ελπίζω το μήνυμα αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καλύτερης χρονιάς για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο κ. Σκρέκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

«Έχουμε ήδη δηλώσει ότι η αρχική πρόταση με τιμή πλαφόν στα 275 ευρώ δεν ήταν στην πραγματικότητα πλαφόν. Οπότε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ 150 και 200 ευρώ, για εμάς, θα μπορούσε να λειτουργήσει».  Παράλληλα, ερωτώμενος για την πρόταση του πλαφόν στα 188 ευρώ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε: «Το πλαφόν στα 188 ευρώ θα έδινε τα σωστά μηνύματα στην αγορά».

Νωρίτερα, η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας προσερχόμενη στη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι «μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Φυσικά απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού απ' όλους», τόνισε η επίτροπος Κάντρι Σίμσον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.