ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάντζος: Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πυρήνα της

18:34 - 19 Δεκ 2022 | Πολιτική
Μάντζος: Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον πυρήνα της
«Προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα της», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, σε σχετική συνέντευξή του.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών FM 90,1, ο ίδιος σημείωσε ότι «αυτό ισχύει ως γενική συνθήκη από το 1981. Τα προσκλητήρια που απευθύνει ο κ. Τσίπρας δεν αποτυπώνουν αυτό το οποίο περιγράφουμε εμείς. Είμαστε αυτόνομοι και έχουμε το δικό μας στίγμα, είμαστε ένα άλλο κόμμα, μια άλλη εναλλακτική πρόταση».

«Εάν όλα πάνε όπως δείχνουν, θα έχουμε μία διερευνητική εντολή στα χέρια μας, που θα έχει συνταγματική αξία την οποία θα σεβαστούμε», συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας:

«Και εμείς θα απευθύνουμε προσκλητήριο προς όσες πολιτικές δυνάμεις θεωρούν ότι συμφωνούν με αυτά που εμείς έχουμε θέσει ως όρους προγραμματικών συμφωνιών. Συμφωνούμε όλοι στο δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ, στη ρύθμιση της αγοράς με ελέγχους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας;».

Τι είπε για το market pass

Σχολιάζοντας τη χορήγηση επιδομάτων όπως το market pass από την κυβέρνηση, ο κ. Μάντζος τόνισε, αρχικά, ότι «εμείς στηρίζουμε συστηματικά κάθε μέτρο που ανακουφίζει τους πολίτες, ως πολιτική ένδειξη ότι στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών πρέπει όλες πολιτικές δυνάμεις να είμαστε μαζί».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει μία κουλτούρα των pass, επειδή αρνείται να μπει σε ρύθμιση της αγοράς με πραγματικούς ελέγχους και κυρίως σε μια κατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης με μείωση των έμμεσων φόρων και αύξηση των άμεσων εκεί που πρέπει, εκεί που πραγματικά μπορεί να βρεθεί πλούτος».

Όσα δήλωσε για το Qatargate

Αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την «απολύτως βάσιμη πολιτική εκτίμηση της συμπεριφοράς της κ. Καϊλή ως Δούρειου Ίππου της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καλύπτοντας πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κυρίως στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.