ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Δέσμευσή μας η στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια

14:43 - 21 Δεκ 2022 | Πολιτική
Οικονόμου: Δέσμευσή μας η στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, το «market pass», και άλλα θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η συζήτηση για τον προϋπολογισμό αποκάλυψε ολοφάνερα το χάσμα που τέμνει το πολιτικό στερέωμα στην Ελλάδα».

«Από τη μια έχουμε μια αντιπολίτευση που για μια ακόμα φορά αναλώθηκε σε μακρόσυρτες θεωρητικολογίες και σε ουρανομήκεις κραυγές επί παντός επιστητού. Μια αντιπολίτευση που αντιμετωπίζει τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα χωρίς καμιά ενσυναίσθηση και κατανόηση των πρακτικών καθημερινών διαστάσεων των προβλημάτων αυτών», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «με απερισκεψία δεν ψηφίζει ούτε τις δαπάνες για την άμυνα της πατρίδας».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «από την άλλη η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι γνωρίζει, κατανοεί και συναισθάνεται τα προβλήματα των πολιτών. Απέδειξε ότι παλεύει με πράξεις νυχθημερόν για να δώσει πρακτικές λύσεις, να ενισχύσει άμεσα αλλά και ουσιαστικά τους πολίτες και να προσφέρει ανακούφιση από την ακρίβεια. Μια κυβέρνηση που μεριμνά για την άμυνα της Ελλάδος μέσω της διπλωματικής αλλά και της στρατιωτικής μας θωράκισης.

Μια κυβέρνηση που σέβεται και ενισχύει τη δικαιοσύνη ώστε να έχουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου. Μια κυβέρνηση που αναγνωρίζει τα λάθη και τις αστοχίες της, που εντοπίζει αδυναμίες και με σεβασμό στον πολίτη προσπαθεί πάντοτε για το καλύτερο».

Τι είπε για το «market pass»

Σημαντική θέση στην ομιλία του κυβερνητικού εκπροσώπου, είχε και το «market pass», τονίζοντας για ακόμα μια φορά, ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η στήριξη της κοινωνίας απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια.

Εξήγησε ότι μετά την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων που αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο, αυτά θα διατεθούν για την άμεση ενίσχυση περίπου 8,5 εκατομμυρίων δικαιούχων για την προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών. «Ο πρωθυπουργός παίρνει από τους λίγους και μοιράζει στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ακολούθως στην καταβολή εκτάκτων ενισχύσεων στους πιο ευάλωτους πολίτες, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα η πίστωση της έκτακτης ενίσχυσης για τις γιορτές σε 2,4 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.