ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Ισχύει το casus belli- Δεν επιτρέπουμε επέκταση χωρικών υδάτων

11:12 - 29 Δεκ 2022 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Ισχύει το casus belli- Δεν επιτρέπουμε επέκταση χωρικών υδάτων
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας προς την Ελλάδα, αφού αυτή τη φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.

Ειδικότερα, ο υπουργός κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξής Τύπου πριν από το τέλος της χρόνιας δήλωσε:

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα. Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ».

Επί της ουσίας δηλαδή απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα.

«Για άλλη μια φορά θέλω να προειδοποιήσω την Ελλάδα. Μην κάνεις ψευτομαγκιές βασιζόμενη σε αυτούς που προσπαθείς να έχεις από πίσω σου. Μην μπαίνεις σε περιπέτειες κι εσύ ξέρεις πως το τέλος θα είναι πολύ κακό», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/PresserWatch/status/1608352457616146434}

«Είχαμε ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Όμως λόγω της εκστρατείας που ξεκίνησε ο Μητσοτάκης εναντίον της Τουρκίας, λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο, των ισχυρισμών για γενοκτονία και των πιέσεων εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, βάλαμε τον διάλογο σε εκκρεμότητα», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Είχαμε στείλει δυο επιστολές στο ΟΗΕ το 2021  για τις παραβιάσεις που κάνει η Ελλάδα στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Κι έτσι καταγράψαμε πως η Ελλάδα επειδή παραβιάζει  τους όρους των Συνθηκών Λωζάνης και Παρισίων απέναντι σε μας δεν θα μπορεί να εκφράζει δικαιώματα κυριαρχίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 29 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.